Waarom ijzerhoudend afval recycleren ?

Door metaalafval te recycleren kan het materiaal opnieuw gebruikt worden in een continue productiecyclus. Metaal is immers eindeloos recycleerbaar en verliest nooit zijn fysieke en chemische kenmerken. Door metaal te recycleren kunnen er dus nieuwe producten gemaakt worden.

Uw metaal recycleren heeft ook grote gevolgen voor het milieu. Er is niet alleen minder afval, maar ook blijven natuurlijke hulpbronnen behouden: Er moeten geen nieuwe grondstoffen worden ontgonnen.

Door de metaalafvalstroom in onze steden te recycleren zorgen we voor een echte stedelijke mijn "Urban mining' genoemd" en creëren we een circulaire economie.

Wat is ijzerhoudend afval ?

Ferrometalen zijn alle metalen van ijzer, gietijzer of staal.

Wat gebeurt er met uw ijzerhoudend afval ?

B.R.MET verzamelt en sorteert de metaalstroom en maakt ze klaar voordat ze naar de gieterij gaat voor verwerking en de vervaardiging van nieuwe producten.

We beschikken in België en Europa over technologisch geavanceerde gieterijen en fabrieken. Door de samenwerking met deze fabrieken en gieterijen speelt B.R.MET een grote rol in de circulaire economie. Deze metalen worden verder bewerkt om nieuwe producten te worden. Dit recyclageproces verbruikt veel minder energie dan de vervaardiging met gewonnen natuurlijke hulpbronnen.

Onze diensten voor particulieren